E.E.N. Therapie

Ik volg mijn opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut bij Instituut E.E.N.® in Panheel (www.instituuteen.nl). 

 

De betekenis van het woord eclectisch is: "uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien". Dit kun je toepassen binnen de geneeskunde en behandelwijzen.

 

In de wereld zijn er drie geneeskundige systemen: De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde. Binnen de beroepsopleiding tot E.E.N.® therapeut komen verschillende segmenten aan bod.

De E.E.N.® therapie is een holistische geneeswijze, die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt.

 De E.E.N.® therapeut werkt vanuit de energie en de stof en geeft een symptomatische - op menselijke maat gesneden - behandeling, terwijl de oorzaak wordt gezocht op het niveau van bewustzijn, het energetische en fysieke lichaam. Er wordt gewerkt vanuit het chakrasysteem. Wanneer er een verstoring is in het lichaam kan men deze ook terugvinden op chakra-niveau.

 

Binnen de E.E.N® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën. De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er o.a. gewerkt met de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, de Ankh, ademhalingstechnieken.